Oldal kiválasztása

„Mióta tudom a színtípusom….

A korombeli nők nevében is mondhatom, hogy mi már rendelkezünk egy igazán ránk jellemző stílussal, színvilággal az öltözködés terén. Barátnőim, ismerőseim is kívülről fújják melyik ruhadarab az, amelyik kimondottan én vagyok, s melyikben nem látnak egyáltalán engem.

Drapp, bézs, barna, tojáshéj… olykor fekete-fehér, s az utóbbi időben a sötétkék. Ez vagyok én. Eddig legalábbis ezt hittem…

Korábban nem igazán mertem kísérletezni más színekkel. Némelyiket kicsit közönségesnek, valamelyiket túl fiatalosnak, bohémnak, nem túl elegánsnak, nem hozzám valónak tartottam, bizonyos árnyalatokkal meg szinte semmit nem tudtam kezdeni. Sokszor volt olyan, hogy a vállfán nagyon tetszett, magamon pedig egyáltalán, de történt olyan eset is, amikor csak unszolásra próbáltam meg egy darabot, de le sem akartam venni, annyira jól állt.

Amikor kedves Öltöztetőnőm felajánlására elmentem egy színtanácsadásra, ahol meghatározták a színtípusom, előre tudtam, hogy fogok hallani olyan tanácsokat, amik hasznosak lesznek, de arra is gondoltam, hogy mutatnak majd olyan színeket, melyekben továbbra sem érezném jól magam, s talán próbálnak majd lebeszélni azokról a színekről, melyek összeforrottak már a személyiségemmel. Kicsit tartottam is ettől, de úgy voltam vele,”a jó pap is holtig tanul”, próbáljuk meg…legalább tisztába tesszük a dolgokat,ezzel is többet tudok meg magamról, végül is nem kötelező élni minden tanáccsal.

Aztán én is láttam, amit látnom kellet. Volt olyan szín, amiben semmi voltam, a másikban éltem, a harmadikban fiatalabbnak láttam magam, aztán megint másikban virultam. Döbbenet. Valóban ennyit jelent, hogy mit veszek fel? Később kaptam egy kis sminket. Természetesen más árnyalatokkal, mint amilyeneket eddig használtam. Furcsa volt, de határozottan jobb…. és láss csodát, még jobban éltek rajtam a tavasz színei. Magamnak sem akartam elhinni, de működött a dolog. Félve néztem meg a palettát, ugyan rajta vannak-e az általam évek óta hordott árnyalatok? Szerencsére igen. Ezekben nem tévedtem, ösztönösen éreztem, de jócskán kinyíltak a lehetőségeim más színek irányába is. Már akkor tudtam: kísérletezni fogok, próbálkozok majd, mert ezekkel az apróságokkal új hangulatot, stílust teremthetek, és magamból is többet tudok kihozni. „Sorvezetőnek” ott a színskála, mellé nem lőhetek. Lássuk, mi van még bennem, ki is lehetek még?

 

 

Első utam a drogériába vezetett, kicseréltem a sminkkészletem. Azóta óránként belemosolygok a tükörbe, s őszintém mondhatom, hogy tetszik az a szín, amit eddig nem mertem volna magamra kenni.

Ezek után titkon vágytam arra, hogy kedvenc boltomban megtaláljam új stílusom, mely vidámabb, élettelibb, színesebb, mint eddig volt.  Bementem hát drága Öltöztetőnőmhöz, aki megteremtette az új énem… Legfrissebb darabjaim pirosak, zöldek, virágosak, vidámak, mosolygósak, olyanok, amilyenek eddig nem voltak.  Alig várom már, hogy hordhassam őket, mert nagyon jól érzem magam az új világomban!

Mióta tudom a színtípusom…újjáéledtem, kinyíltam,kicsit több lettem, mint voltam. „

 

 

 

 

Pin It on Pinterest